Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΡΗΣ ΣΤΟ WEBMUSIC

 Ο Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου, όπου ασχολήθηκε με το μαντολίνο και σπούδασε θεωρητικά και σολφέζ. Στη συνέχεια σπούδασε κλασσική κιθάρα και μπουζούκι, ενώ από το 1999 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το λαούτο και με άλλα νυκτά παραδοσιακά και μη μουσικά όργανα. Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά από το 2005 με το αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας ενώ έχει αναπτύξει – από το 2008 – και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης – ενορχήστρωσης.

Παράλληλα με τη συνθετική του δραστηριότητα έχει συμπράξει, ως επαγγελματίας μουσικός, με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ στο 1ο STREET FEST στη Νέα Σμύρνη και με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή ως μουσικός στο έργο “Νίκος Καζαντζάκης” κι έχει μετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι «Νότιοι Άνεμοι» είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Γιώργου Παντερή σε συνεργασία με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που τον πλαισιώνουν. Ο παραδοσιακός ήχος των τραγουδιών και το άρωμα της Κρήτης είναι διάχυτα σε όλο το άλμπουμ, που κυκλοφορεί σήμερα.

Το πρώτο single του άλμπουμ, «Το Νησί Του Νότου», συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο με ένα σημερινό άκουσμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΡΗ ΣΤΟ WEBMUSIC

Γιώργος Παντερής: Ακούστε ξανά τη συνέντευξη του στο Web Music Radio

 

 

 

Πηγη webmusic.gr

 

Share:
2020 . Designed By iWebForYou